Ponta: Lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti vor începe în 2015 din ambele capete

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti vor începe în 2015 pe baza noului studiu de fezabilitate.

„Le-am confirmat celor de la Dacia că din programul 2007-2013 de autostrăzi deja s-au alocat 25 milioane euro pentru actualizarea studiului de fezabilitate, că în 2015 începem lucrările pe baza noului studiu de fezabilitate din ambele capete şi dinspre Sibiu şi dinspre Piteşti (…) şi că toată autostrada Piteşti-Sibiu va fi finalizată din programarea 2014-2020″, a spus Ponta, la Piteşti.

La remarca unui jurnalist că ministrul Transporturilor, Dan Șova, a scris pe blog că lucrările la această autostradă ar începe în 2017, Ponta a arătat că depinde despre ce tronson este vorba.

„Nu există un singur tronson. (…) Nu poţi să vorbeşti despre un singur an în care este inaugurat. (…) O să-i spun domnului Șova mai bine să vorbească decât să scrie pe blog, că văd că au toţi boala blogurilor şi cred că nici el nu mai înţelege ce scrie pe blog”, a afirmat premierul.

Pe de altă parte, referindu-se la Traian Băsescu, Victor Ponta a spus că în 15 ani, perioadă în care Băsescu a deţinut diferite funcţii, nu a construit „niciun kilometru de autostradă”, iar acum „l-a apucat dragostea la bătrâneţe.”

„Cei care timp de 15 ani nu au făcut un metru de autostradă după care ne dau lecţii cum se fac autostrăzile vă mint dacă vă spun că la anul s-a terminat tot. E problemă de studii de fezabilitate pe care nu le-a refăcut nimeni, este problemă de aprobare a acordului de parteneriat cu UE şi este problemă de proceduri. Cu riscul de a nu fi la fel de popular ca populiştii, noi v-am spus adevărul: de unde se finanţează şi în cât timp se face. Altfel, cei care acum îşi rup hainele că fac într-un an toată autostrada vă mint cum v-au minţit şi în 1998-2000, ţineţi minte, ‘aici sunt banii dumneavoastră’, v-au luat banii şi n-aţi avut autostradă. Noi măcar vă spunem adevărul şi vă spunem cum se face”, a precizat prim-ministrul.

El a arătat că nu există nicio concurenţă la finanţare între autostrăzile Piteşti-Sibiu şi Comarnic-Braşov, dat fiind faptul că sunt surse de finanţare diferite.

„Povestea cu concurenţa între Piteşti-Sibiu şi Comarnic-Braşov e o minciună pentru simplul motiv că Comarnic-Braşov nu se va finanţa din fonduri europene. Sper că în 2020 sau chiar mai repede domnul preşedinte Băsescu, care n-a făcut niciun metru de autostradă, să meargă liniştit cu Duster-ul domniei sale spre pensie”, a susţinut Victor Ponta.

Întrebat când va fi semnat contractul Comarnic Braşov, premierul a răspuns: „Când avem toate agreement-urile de la bănci, mai-iunie cel târziu”.

Premierul Victor Ponta a declarat că s-a întâlnit, joi, la Piteşti cu reprezentanţii uzinei Dacia şi că a discutat cu aceştia despre faptul că legislaţia fiscală rămâne neschimbată, iar „trendul pozitiv” pe care l-a înregistrat uzina la începutul anului va fi susţinut în continuare prin programul „Rabla”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata