Ponta: „Made in România” este mai bun decât multe alte lucruri din afară

România are capacitatea de a produce la cele mai ridicate standarde de calitate și preț, produsele românești fiind de multe ori mai bune decât unele care vin din afara țării, a declarat vineri, 17 octombrie, la Arad, premierul Victor Ponta, la finalul unei vizite pe care a efectuat-o la uzina Astra Vagoane Călători din localitate.

„Fără să fiu un specialist, eu cred că în România încă avem capacitatea de a produce la cele mai înalte standarde tehnologice de siguranță și de competitivitate, ca preț. Mă bucur că există contracte în străinătate, dar cel mai mult m-aș bucura să existe contracte în România, sigur, respectând toate procedurile legale și respectând întotdeauna ideea de a fi cea mai bună ofertă. Îmi doresc foarte mult ca și comunitățile locale, când e vorba de tramvaie, și companiile cu capital de stat sau privat care utilizează căile ferate, să se gândească de fiecare dată la ce mă gândesc și eu: ‘Made in România’ este mai bun decât multe alte lucruri care vin din afară”, a spus premierul.

Prim-ministrul a arătat că investitorii beneficiază de facilități fiscale, exprimându-și speranța că reducerea contribuțiilor de asigurări sociale cu 5% și scutirea de impozit a profitului reinvestit vor contribui la încurajarea industriei românești.

„Vreau să mulțumesc, cum fac de fiecare dată, celor care păstrează locurile de muncă, pentru că este lucrul cel mai important. Sper, și-mi doresc ca reducerea contribuțiilor de asigurări sociale pentru un angajator important să-i ajute să crească în competitivitate. (…). Să dea Dumnezeu să aibă profit, să reinvestească — că este scutit de orice fel de taxe, și că tot ceea ce putem să facem (…) ca să încurajăm industria românească, facem și vom face în continuare”, a arătat Victor Ponta.

În vizita efectuată la uzina de vagoane de călători Astra Arad premierul a fost însoțit de către președintele companiei, Valer Blidar, membri ai conducerii grupului de firme, prefectul de Arad, Cosmin Pribac și deputatul de Arad, Dorel Căprar — Partidul Social Democrat (PSD).

Uzina de vagoane călători Astra Arad este una dintre cele mai importante societăți de profil din țară și are peste o mie de angajați. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata