Ponta: Mâine vom depune plângere penală împotriva preşedintelui Băsescu

Parlamentarii din partidele coaliției de guvernare vor înainta, marți, o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu pentru infracțiunea de amenințare şi cea de şantaj la adresa senatorului PSD Gabriela Firea, a anunțat luni premierul Victor Ponta.

„Am discutat, în întâlnirea săptămânală a coaliției de guvernare, din punct de vedere politic şi legal, consecințele atacului mafiot efectuat de către Traian Băsescu împotriva colegei noastre Gabriela Firea şi am decis ca toți parlamentarii, nu doar din coaliția de guvernare, dacă sunt şi liberali, dacă sunt şi de la PDL, până mâine avem o plângere penală împotriva preşedintelui pentru două infracțiuni — infracțiunea de amenințare şi de şantaj. (…) Vom depune această plângere penală mâine, semnată de un număr cât mai mare de parlamentari şi, evident, cel mai târziu în decembrie, domnul Băsescu va trebui să răspundă în fața legii”, a spus Ponta, la finalul întrevederii avute, luni, cu reprezentanții partidelor din coaliția de guvernare.

Premierul a precizat totodată că va fi sesizată şi conducerea Parlamentului European cu privire la atitudinea preşedintelui Traian Băsescu față de senatorul PSD Gabriela Firea.

„Tot azi am dat colegilor noştri din Parlamentul European să informeze conducerea PE pentru acest atac mafiot prin care domnul Băsescu, pentru simplul motiv că doamna Firea, ca parlamentar, face parte din Comisia de anchetă care anchetează toate ilegalitățile — spălarea de bani, evaziunea fiscală comisă de Traian Băsescu — a fost amenințată, ea şi familia”, a informat Ponta, la Palatul Parlamentului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata