Ponta: Mama a fost făcută în toate felurile la un post tv doar pentru că e mama mea

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, 18 februarie, că DNA nu a chemat-o nicăieri pe mama sa pentru a o audia, adăugând că i-a cerut iertare acesteia pentru că „a fost făcută în toate felurile” numai pentru că este mama lui.

„În primul rând, nu am voie și nici nu comentez cauze aflate pe rol. În al doilea rând, însă, îmi pare rău, mi-am cerut iertare mamei mele care are 72 de ani, nici măcar un vecin nu i-a zis vreodată ceva de rău și ieri a fost porcăită și făcută în toate felurile, e adevărat la un post de televiziune, doar pentru faptul că e mama mea. În rest, după cum probabil jurnaliștii onești știu, DNA nu a chemat-o nicăieri să o audieze, nu are nicio calitate procesuală, nu are decât calitatea de mama mea și pentru asta repet, după 72 de ani de viață onestă, a suferit ieri, nu știu, a devenit așa cel mai rău om din lume și, pentru asta, mă simt, față de ea și față de cei care se află în această situație, mă simt foarte rău și îmi pare foarte rău”, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a completat că pe mama sa au implicat-o în cauza respectivă „niște indivizi care se ocupă cu evaziunea fiscală în presă” și care au vorbit marți despre ea, în condițiile în care „procurorii au fost foarte corecți, au spus foarte clar că mama mea nu are nicio legătură cu această cauză”.

Ponta: Dacă a făcut ceva ilegal, cumnatul meu va plăti

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că, în situația în care cumnatul său a făcut ceva ilegal, va plăti ca orice om din această țară.

„Dacă a făcut ceva ilegal, cumnatul meu va plăti. Pentru asta nu vă așteptați de la mine să joc o scenetă de doi bani pe care am văzut-o la alții: între Justiție și familie aleg Justiția, hai să fim serioși, nu se pune problema de alegere. Justiția își face treaba. Eu nu pot și nici nu-mi doresc și nici nu mi-am propus și nici nu am cum să o influențez în vreun fel. Dacă e vinovat, va plăti ca orice om din această țară”, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă se gândește să își dea demisia așa cum i-a sugerat fostului președinte Traian Băsescu atunci când a izbucnit scandalul cu fratele acestuia, Mircea, Ponta a spus că el nu numește magistrați.

„Eu nu pot să influențez și nu numesc magistrați și nu am niciun fel de atribuție legală în ceea ce privește Justiția, după cum știți foarte bine acest lucru„, a precizat premierul.

Întrebat dacă implicarea unor rude în anchete judiciare îi afectează imaginea, Ponta a răspuns: „Categoric, da”.

Procurorii DNA solicită judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, reținut în noaptea de marți spre miercuri într-un dosar de evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al DNA, Iulian Herțanu, acționar la SC Grossman Engineering Group SRL, este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat; schimbarea nelegală a destinației fondurilor europene; evaziune fiscală. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. K2 spune

    … ba Pontache, poate ai uitat. Ai avut atributiuni cand ai fost ministru intermar la Justitie, ai uitat, ai. Pe Tiberiu Nitu, chiar daca nu -i la DNA, cine la propus? Un singur lucru ai spus corect, cand incercati sa asediati Justitia (a se citi corect sa calariti Justitia) : „SCAPA CINE POATE”
    Oricum, din punct de vedere politic, esti un om terminat. Punct. Cariera ta se apropie de sfarsit. Punct. Sfintele Pasti nu te apuca la Palatul Victoria. Nici nu vreau sa ma gandesc cum arata Romania, daca ajungeai presedinte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata