Ponta: Noul guvern va asuma în totalitate programul USL; am făcut o propunere şi celor de la UDMR

9

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seară, la postul de televiziune Antena 3, că formula guvernamentală cu care va veni în faţa Parlamentului săptămâna viitoare va respecta structura stabilită în USL, pentru a le oferi posibilitatea liberalilor să revină în guvern dacă vor dori acest lucru, iar noua majoritate va fi formată din USD, minorităţile naţionale şi, posibil, UDMR.

„Voi merge marţi în faţa Parlamentului cu un guvern care în primul rând va asuma în totalitate programul USL. Nu se pune problema să schimbăm cota unică, să adoptăm legea amnistiei. Este programul USL pentru care oamenii de fapt au votat. În al doilea rând, cu o structură a guvernului aşa cum era şi cea a USL, cu un mesaj foarte clar: dacă la un moment dat puteţi să reveniţi în guvern, uşa este deschisă şi trebuie doar să discutăm lucrurile şi noi vrem să o facem. În al treilea rând, majoritatea va fi evident asigurată în principal de USD, grupul minorităţilor naţionale şi da, pentru a avea o majoritate stabilă, aşa cum de altfel am semnat cu domnul Antonescu, cu USL, în 2012, am făcut o propunere şi UDMR de a face parte din guvernare. Ştiu că acest lucru îmi va aduce şi critici, mi le asum”, a spus Ponta.

Primul ministru a adăugat că este posibil ca două până la patru poziţii din actualul guvern să lipsească, pentru că „nu s-au dovedit absolut necesare”, dar consideră că „nu este timp pentru mari schimbări”.

Victor Ponta consideră, de asemenea, că toate partidele care vor forma noul guvern trebuie să aibă o reprezentare clară în Executiv, posibil şi la nivel de vicepremieri.

În ceea ce priveşte numele vehiculate pentru ocuparea portofoliilor, Ponta a spus că Raed Arafat a refuzat oferta de a deveni ministrul sănătăţii, iar zvonurile legate de reîntoarcerea în Guvern a lui Florin Georgescu nu sunt reale, deşi şi l-ar dori în echipa sa. În plus, Victor Ponta l-a reconfirmat pe Remus Pricopie pentru funcţia de ministru al educaţiei, adăugând că o parte importantă din vechii miniştri se vor regăsi şi în noul guvern.

Întrebat despre secretarii de stat liberali care nu şi-au prezentat încă demisiile, primul ministru a spus că nu intenţionează să îi schimbe din funcţie printr-o „epurare masivă” pe considerente politice, ci doar dacă nu îşi vor face treaba. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata