Ponta nu trebuie să fie preşedintele României, ar însemna ca ţara să intre într-un regres uriaş, declară Traian Băsescu

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că Victor Ponta nu trebuie să fie președintele României, afirmând că acest lucru ar însemna ca țara să intre „într-un regres uriaș”.

„Victor Viorel Ponta nu trebuie să fie președintele României, pentru că ar însemna ca țara să intre într-un regres uriaș. (…) Dacă nu va lăsa să se desfășoare campania electorală pentru Parlamentul European, îi voi fi un opozant fără reținere pentru toate acțiunile pe care le face în scopul de a-și asigura un avans uriaș în fața celorlalți candidați în campania electorală pentru prezidențiale”, a afirmat Băsescu, într-o conferință de presă, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului i-a cerut premierului să lase să se desfășoare campania pentru europarlamentare.

„Îi adresez public (lui Victor Ponta — n.r.) rugămintea să se domolească cu campania prezidențială și să lase să se desfășoare campania pentru europarlamentare”, a spus Traian Băsescu.

Acesta consideră că premierul Ponta s-a lansat în campanie pentru alegerile prezidențiale „acoperind în mod incorect campania pentru alegerile europarlamentare”.

„La începutul campaniei am făcut o sugestie către partidele politice și am enunțat o serie de teme de mare interes pentru România și care ar fi fost teme importante de dezbatere între partide, între candidați, în cazul în care am fi vrut să valorificăm această campanie electorală pentru alegerile în Parlamentul European. Din păcate, răspunsul premierului a fost lansarea într-o campanie prezidențială. (…) Își continuă această campanie cu mare veselie, ignorând interesul public de a ajuta românii să înțeleagă cât de importante sunt pentru România alegerile europarlamentare”, a adăugat șeful statului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata