Ponta: Până la 1 septembrie, într-o formulă constituţională, o să avem şi Codul fiscal şi reducerea TVA

16

Premierul Victor Ponta a anunțat marți că, până la 1 septembrie, într-o formulă constituțională, vor fi adoptate Codul fiscal și reducerea TVA la 19%.

„În primul rând mă bucur foarte tare că avem promulgată legea amnistiei fiscale pentru că îndreptăm o serie de greșeli legislative și de aplicare din 2010 încoace. În al doilea rând, nu știu dacă să mă bucur sau nu, dar înțeleg că avem Codul de procedură fiscală. Nu avem Codul fiscal, dar avem Codul de procedură fiscală. Adică avem căruța, dar nu avem caii. Poate așa se lucrează nemțește, nu știu sau românește. Nu pot să spun decât un singur lucru — că în continuare cred că o decizie politică, sută la sută politică, greșită, afectează, până la urmă, dezvoltarea noastră economică.

Până la urmă Codul fiscal este un document bun pe termen lung care, din fericire, fusese votat de toată lumea, deci avea și stabilitate politică. Până 1 septembrie, într-o formulă constituțională, o să avem și Codul fiscal și reducerea TVA la 19%. Asta așteaptă toți cei care investesc și creează locuri de muncă în România, plătesc taxe în România și care au contribuit, de fapt, la creșterea economică de peste patru procente de la începutul acestui an”, a declarat premierul, la Palatul Parlamentului, la ieșirea de la evenimentul de lansare a programului de Internship guvernamental.

Premierul nu a precizat care va fi varianta legislativă aleasă pentru Codul fiscal — ordonanță, asumarea răspunderii Guvernului sau sesiune extraordinară a Parlamentului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata