Ponta: Până la alegerile europarlamentare nu intrăm în Schengen

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară, 20 ianuarie, că România nu va intra în spaţiul Schengen până la alegerile europarlamentare, pentru că aşa-zisa invazie a românilor în Europa ar putea fi folosită ca temă în campaniile electorale.

„Problema este că până la alegerile pentru Parlamentul European nu, n-o să intrăm (în Schengen – n.r.) pentru că e o temă… Aţi văzut în Marea Britanie ce mare temă a fost cum vin românii, pe urmă s-a fâsâit, nu a mai venit nimeni. La Parlamentul European ce teme credeţi că vor avea unele partide? Să nu vină românii. (…) Cel mai important lucru – şi aici e meritul şi al României şi al Comisiei Europene – este că s-au ridicat toate restricţiile la piaţa muncii„, a afirmat primul-ministru, la postul B1TV.

Şeful Guvernului a punctat că, pentru a spijini aderarea la Schengen, toate forţele politice din România ar trebui să aibă un discurs unitar pe această temă.

„Până se termină anul electoral mă bucur, în sfârşit, poate înţelegem că cea mai mare prostie pe care putem să o facem şi am făcut-o de mai multe ori şi unii încă o mai fac (…) este să ne dăm cu Schengen-ul în cap unii la alţii. Singura şansă ca România să intre în Schengen este să spună, (…) în România noi încă ne luptăm: Băsescu cu Ponta, PDL cu USL, dar când vine vorba de Schengen şi de România suntem toţi uniţi că merităm.

Până la urmă, tehnic au lucrat toţi şi Rus şi Blaga şi Stroe, toţi miniştrii de Interne şi toţi miniştrii de Justiţie. (…) Aici am văzut o schimbare de poziţie, că a fost şi domnul Băsescu şi a zis să intrăm în Schengen”, a explicat Victor Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. george spune

    Nu cred ca stie ce vrea, dar este clar ca nu-si doreste ca intrarea in Schengen nu se va produce nici pana si nic dupa. Statele europene care au reusit o dezoltare se feresc acum de orice invazie, iar scenariul realizat de vealuatorii de riscuri de toate felurile din aceste tari privind siatuatia dupa intrarea Romaniei i-au cam lasat cu buza umflata pe politicienii din vest. Dca ne oprim asupra interpretarile la nivelul forurilor europene se poate spune ca este aceiasi situatie. Astia scuoa si in san cand au vorbindu-se de celebrul tandem ROU-BG in Schengen.

    Asa ca domn Victoras, acum si cu aceasta tragedie in palmaresul romanilor, care inseamna o pata peste tot ce inseaman regula in aceasta tara – fie ca ne referim la reguli de zbor sau ne referim la respectarea unor proceduri- i-a facut pe absolut toti factorii de deciziie sa blocheze canalele de comunicare. S-a lansat procedura de separare. Urmeaza divortul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata