Ponta: Pentru portul Constanţa trebuie o strategie de dezvoltare prin parteneriat cu un mare port din China

Premierul Victor Ponta este de părere că pentru portul Constanța trebuie gândită o strategie de dezvoltare, inclusiv printr-un parteneriat cu un alt port important din China sau din altă zonă a Asiei, dar și cu porturi din vestul Europei.

„Prin stat se înțelege MT și autoritatea locală. Comisia Europeană ne-a dat acest punct de vedere — împreună trebuie să aibă 50%. Noi acum avem 80% împreună, ceea ce cu 20% Fondul Proprietatea care este, în general, și la alte companii un acționar destul de obstrucționist și care nu ne ajută foarte mult, dar nu ne-am mișcat în vederea modernizării și a eficientizării portului Constanța. Povestea care se lansase prin 2011 — să listăm 5%, e o prostie. Cine vrea 5%? Dar minimum 15%, așa cum am făcut la Romgaz și la Transelectrica, trebuie listat, trebuie să rămână bani în companie pentru investiții.

Trebuie să ai un management performant, ca orice companie listată, pentru că altfel nu te primesc. Trebuie găsită o strategie de dezvoltare prin parteneriatul cu un mare port din China sau din altă zonă a Asiei, cu Rotterdam sau Hamburg, cu Vest. Problema este că fluxul principal de investiții și de mărfuri este Asia, prin Constanța, spre această zonă a Europei”, a spus Ponta, joi seară, la Digi 24. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata