Ponta: Proiectul OUG privind neimpozitarea profitului reinvestit, postat pe site-ul Ministerului de Finanţe

Proiectul de Ordonanță de Urgență privind neimpozitarea profitului reinvestit a fost finalizat și postat pe site-ul Ministerului de Finanțe, măsura urmând a fi aplicată de la 1 iulie, a anunțat premierul Victor Ponta, marți, la Palatul Victoria.

„Pe site-ul Ministerului de Finanțe a fost postat proiectul de Ordonanță de Urgență privind scutirea de impozit a profitului reinvestit. Este o solicitare veche a mediului de afaceri pe care, în sfârșit, putem să o punem în aplicare începând cu data de 1 iulie. Cred că în acest fel toate companiile care reinvestesc profitul primesc un sprijin bine meritat care, inevitabil, se va traduce în noi locuri de muncă,(…) în noi avantaje pentru societatea noastră”, a declarat premierul, la finalul ceremoniei de semnare a documentului „Înțelegerea privind constituirea unei platforme de consultare între Guvernul României și Coaliția pentru Dezvoltarea României”.

Ponta a adăugat că Guvernul și instituțiile financiare internaționale vor lucra împreună „umăr la umăr” în ceea ce privește „reducerea contribuțiilor sociale, noul Cod fiscal, toate măsurile pe care România le implementează pentru modernizarea sistemului său legislativ și fiscal”.

„Cred că având alături de noi mediul de afaceri vom lua măsuri mai bune și vom reuși să ne convingem partenerii internaționali de seriozitatea acestor măsuri”, a afirmat premierul.

Ponta a anunțat în context că marți, 15 aprilie, pentru prima dată în istoria sa democratică, România s-a împrumutat cu o dobândă sub 4%. „În urmă cu doi ani îmi propusesem să reușim să ne împrumutăm sub 6%. Iată că acum ajungem sub 4%, … o inflație de 1%. Sunt elemente care dau, dacă vreți, semne asupra potențialului României. Ține doar de noi să reușim să folosim acest potențial, să-l punem să lucreze pentru binele țării”, a completat prim-ministrul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata