Ponta: Putem elimina în două săptămâni 70 de taxe care însumează cel mult 2 milioane de lei

Premierul Victor Ponta a declarat joi, 24 aprilie, că eliminarea celor 70 de taxe fiscale despre care s-a vorbit în ședința Guvernului de miercuri ar însemna o pierdere la buget de doar 2 milioane de lei, dar ar contribui la debirocratizarea sistemului.

„Noul ministru al Finanţelor, cu o energie, aşa, tipică vârstei, că e mai tânără decât mine, a venit ieri în şedinţa de Guvern cu 70 de taxe parafiscale pe care mi-a spus că putem să le scoatem într-o zi şi tot bugetul va pierde 2 milioane de lei. Dacă reuşim să debirocratizăm în continuare sistemul fiscal, pentru că acum şi cei care vor să-şi plătească taxe se plâng de birocraţie, vom avea succes”, a spus prim-ministrul la postul public de radio.

Ponta a explicat că aceste taxe, care costă statul mai mult, ar putea fi eliminate în maximum două săptâmâni.

„Statul plăteşte mai mult funcţionari, birouri, tipizate decât încasează în realitate. S-a creat o birocraţie în timp. (…) În realitate, dacă facem această analiză cost-beneficii: cât plătesc eu, statul, funcţionari, lumină, tot, şi cât încasez? De fapt plătesc mai mult decât încasez şi cred că săptămâna viitoare sau în maximum două săptămâni putem printr-o ordonanţă, printr-o modificare a Codului fiscal să renunţăm la 70 de taxe dintr-o dată”, a afirmat prim-ministrul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata