Ponta: România continuă creşterea economică, una dintre cele mai solide din UE

Premierul Victor Ponta a anunțat, joi, 14 august, că datele oficiale confirmă faptul că România continuă creșterea economică și că țara noastră are una dintre „cele mai solide creșteri din UE”.

„Datele oficiale confirmă vestea bună — România continuă creșterea economică! Cu +2,6% față de semestrul similar de anul trecut, cu +9,1% creștere industrială și în graficul creșterii de minim +2,5% pentru acest an. Avem în continuare una din cele mai solide creșteri din UE. Este ca și când mergeam cu mașina cu 130 km la oră și acum mergem cu 100 km la oră — dar mergem tot înainte!”, a postat prim ministrul pe contul său de Facebook.

Ponta a adăugat că ritmul creșterii economice ar trebui susținut cu reducerea CAS și că s-ar putea „face mai mult” dacă nu ar exista blocaje din partea unui „regim care vrea doar politici de austeritate”.

„Avem mare nevoie de reducerea CAS, măcar de la 1 octombrie, pentru a nu scădea ritmul creșterii, mai ales ca în regiune sunt și semne proaste. Mai avem spațiu de creștere pentru toamna aceasta și de aceea am mărit salariul minim, am introdus facilitatea pentru cei cu rate la bănci si am eliminat impozitul pe profitul reinvestit. Fără a mai fi blocați de un regim care vrea doar politici de austeritate, am putea face mult mai mult! De aceea alegerile din toamnă sunt atât de importante!”, a mai menționat Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata