Ponta: Soluţia legală pentru veniturile de la ASF ar fi fost taxa de solidaritate, dar nu a existat consens politic

21

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că soluţia legală pentru ca veniturile conducerii ASF să nu aibă cuantumul de acum ar fi fost impunerea taxei de solidaritate, dar a precizat că pentru această propunere nu a existat consens politic.

„Parlamentul, da, trebuie să ia măsuri, însă soluţia legală pe care o poate adopta Guvernul şi care nu se referă doar la ASF era acea soluţie pe care o convenisem în cadrul USL anul trecut, şi anume o taxă de solidaritate pe veniturile excesive. Nu a mai fost adoptată, neexistând consens politic”, a declarat Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Întrebat care vor fi măsurile pe ar trebui să le ia PSD în plan parlamentar în cazul ASF, Ponta a precizat: „Am spus că grupul nostru parlamentar va sprijini în cadrul Comisiilor de buget-finanţe sau, dacă este nevoie, de o comisie specială toate măsurile care se impun”.

El a precizat că veniturile de la ASF sunt „ruşinoase”.

„Noi am avut grijă să punem în ordonanţă că salariile nu pot să le depăşească pe cele de la Banca Naţională, însă de la această prevedere s-au găsit soluţii pe care eu le consider imorale, nu ilegale”, a afirmat premierul.

Ponta a mai spus că atacul preşedintelui Traian Băsescu privitor la situaţia de la ASF are legătură cu faptul că această instituţie investighează o companie, „cea a domnului Adamescu”, de care Traian Băsescu ar fi „foarte apropiat”.

„Preşedintele are o mare problemă, legată, repet, de o mare firmă condusă de domnul Adamescu, de care e foarte apropiat şi a fost foarte apropiat în toate campaniile electorale. Cred că legea trebuie să-şi spună cuvântul şi cine a deturnat fonduri trebuie să plătească, chiar dacă le-a deturnat, ştiu şi eu, pentru vreo campanie electorală”, a mai declarat premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata