Ponta: Sper ca de la 1 iulie, după ce ne ciorovăim cu cei de la FMI şi CE, să scădem CAS

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că speră ca de la 1 iulie să fie redus CAS la angajator.

„De la 1 iulie, profitul pe care îl reînvestiți nu mai este taxabil. Asta este sigur, este 100%, deja în vigoare, dar, de asemenea, eu sper ca de la 1 iulie, după ce ne ciorovăim bine cu cei de la FMI și Comisia Europeană să scădem și CAS și atunci va fi un sprijin foarte important, mai ales că scădem la angajator și o să simțiți imediat, eventual putem să creștem pe partea de deduceri de sănătate”, a declarat premierul după ce a vizitat societatea Electromagnetica.

De asemenea, premierul a afirmat că întreprinderea trebuie să acceseze fonduri europene pentru că programul 2014 — 2020 este stimulativ.

„Vreau să vă rog un lucru. Să vă gândiți totuși. Trebuie să accesați mai mult și schemele de ajutor de stat și programele europene pe cercetare în special. Avem noul program 2014 — 2020 care este extrem de stimulativ. Vă trebuie o echipă de câțiva oameni care să știe să facă proiecte. E păcat că noi avem bani și îi dăm la alte companii, să nu-i dăm și la dumneavoastră, bani care vă reduc orice cheltuială pe cercetare, pe dezvoltare, pe retehnologizare”, le-a mai spus premierul.

Ponta a primit din partea directorului general al Electromagnetica, Eugen Scheușan, un set de trei becuri cu LED.

„Să spuneți peste tot că Guvernul se iluminează cu becuri de la Electromagnetica, dar nu știu cu Parlamentul”, i-a spus premierul lui Scheușan.

În replică, directorul general al Electromagnetica a afirmat că Parlamentul a cumpărat, recent, becuri de calitate inferioară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata