Ponta spune că Băsescu ar trebui să publice şi înregistrarea când a decis cu Boc tăierea salariilor şi pensiilor

Premierul Victor Ponta consideră că, începând cu 1 ianuarie 2015, trebuie stabilită o regulă legată de modul în care se fac publice înregistrările discuțiilor de la Cotroceni, el afirmând și că nu l-a deranjat că președintele Traian Băsescu a făcut publică filmarea consultărilor pe tema reducerii CAS, deși acesta s-a comportat ca Izaura Anghel, care l-a filmat pe ascuns pe Mircea Băsescu și a făcut publică înregistrarea.

‘Deci, din punctul meu de vedere, începând cu 1 ianuarie 2015, cred că trebuie stabilită o regulă, care să fie cunoscută de toată lumea și care să fie următoarea: au loc discuții între președinte și Guvern sau liderii partidelor parlamentare, acestea se înregistrează și se pun pe site la sfârșit. (…) Vă garantez acest lucru, că va exista o procedură pe care toată lumea o va ști’, a spus premierul Victor Ponta, la Antena 3.

Acesta a punctat faptul că este vorba de prestigiul funcției de președinte și a susținut că Traian Băsescu s-a comportat, în acest caz, la fel ca Izaura Anghel, cea care l-a filmat pe fratele președintelui și a dat publicității înregistrarea discuției.

‘Aici e vorba de prestigiul funcției. Care este diferența între domnul Băsescu și Izaura Bercea? Doar că nu și-a pus camera la cravată, și-a pus-o în spate. Ai o procedură care spune: veniți la președintele României, se filmează, se dă la toată lumea, nu doar la prieteni, la toate posturile (…) E în regulă, e foarte bună această procedură. Altfel, domnul Băsescu s-a comportat ca domnul Bercea (…) ca cel care a filmat cu cravata, e același lucru. Ori, aici vorbim de prestigiul unei funcții’, a precizat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că nu-l deranjează că președintele a dat publicității înregistrarea discuțiilor și consideră că ar trebui să se facă publice toate aceste filmări, inclusiv cea în care s-a luat în 2010 decizia tăierii pensiilor și salariilor.

‘Nu mă deranjează absolut deloc faptul că s-au dat filmările (…) Eu cred că ar trebui să dea toate înregistrările, de la toate consultările și cu Guvernul pe care eu îl conduc și cu Guvernul Ungureanu și cu Guvernul Boc. Eu aș vrea, sincer, pe partea de istorie a acestei națiuni, aș vrea să văd filmarea discuțiilor pe care domnul președinte Băsescu le-a avut cu domnul prim-ministru Boc, atunci când au tăiat pensiile și salariile. Aș vrea să văd acea filmare. Nu ne mai ajută cu mult acum, dar poate vedem, de fapt, cum s-au luat decizii care au afectat viața a milioane de oameni. (…)’, a afirmat premierul.

Victor Ponta a dat asigurări că nu va face publice lucruri private și a subliniat că dacă oamenii discută numai în fața camerelor de luat vederi, nu se vor mai putea lua decizii, la un moment dat.

‘Eu nu voi face acest lucru, să încep să povestesc lucruri private (…) Mi se pare că este un punct până la care fiecare trebuie să știe că este partea de transparență, după care dacă oamenii discută numai în fața camerei de luat vederi să știți că va fi imposibil să luăm, la un moment dat, decizii’, a conchis premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata