Ponta spune că l-ar înlătura din PSD inclusiv pe Dragnea, dacă „se ocupă să fie prim-ministru”

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, 3 iulie, că l-ar putea da afară din partid inclusiv pe președintele executiv Liviu Dragnea, dacă acesta, în loc să-l ajute în campania prezidențială, „se ocupă (…) să fie prim-ministru”, dar liderul PSD a precizat că nu va fi cazul, arătând că Dragnea este „un personaj politic inteligent”.

„Nu discută nimeni despre pielea ursului din pădure. Deci, până pe 16 noiembrie, dacă e vreunul care vrea să fie președinte PSD, prim-ministru, îl dăm afară. Îl dăm afară, că înseamnă că nu e cu noi”, a declarat Ponta, într-un interviu acordat dcnews.ro.

Întrebat dacă l-ar da afară chiar și pe președintele executiv Liviu Dragnea, premierul a răspuns: „Dacă Liviu Dragnea acționează, în loc să mă ajute în campanie — și el e șeful de campanie și mă va ajuta—, dacă se ocupă cu, domne, să fie prim-ministru (…), da, dar nu va fi cazul, pentru că Liviu Dragnea este un personaj politic extrem de inteligent și de pragmatic și știe foarte bine că a fost alături de mine de la Congresul din 2010 și că, atât timp cât am fost uniți noi doi, am câștigat tot”.

El a arătat că nu ar ezita să facă excluderi în situații de acest gen.

„Eu vă garantez că cei doi, trei lideri de care se vorbea prin presă au recepționat direct mesajul meu și eu cred că nu va fi cazul. Dacă va fi cazul, nu voi ezita și vă garantez că va fi un vot în unanimitate de data asta, să-l excludem, dar nu va fi cazul”, a afirmat Ponta.

Acesta a relatat că la Orăștie le-a spus liderilor social-democrați că până după turul întâi al alegerilor prezidențiale nu trebuie să existe discuții despre cine va fi prim-ministru.

„După turul întâi, dacă rezultă că am șanse clare să câștig, îmi dați un mandat, mă întâlnesc cu toată coaliția de guvernare și voi propune un mandat pentru toată funcția de prim-ministru până în 2016”, le-ar fi spus Ponta social-democraților, conform declarației sale făcute pentru dcnews.ro.

În ceea ce privește conducerea PSD, Ponta a arătat că la congresul PSD din februarie va susține în funcția de președinte pe cine va hotărî partidul.

„Dacă va fi cazul, partidul are conducere aleasă (…), eu vă garantez că în februarie, când se ține congresul PSD, voi veni la Congresul PSD și voi spune: „pe cine hotărâți voi, pe acela îl voi susține”, a adăugat Victor Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata