Poroşenko şi Putin, de acord pentru încetarea permanentă a focului în estul Ucrainei

Președintele ucrainean Petro Poroșenko și omologul său rus Vladimir Putin au căzut de acord asupra încetării permanente a focului în estul separatist al Ucrainei, a anunțat miercuri președinția de la Kiev după o conversație telefonică între cei doi lideri, transmite AFP.

‘Președintele ucrainean a discutat cu președintele rus despre o încetare totală a focului (…) Ei au căzut de acord asupra unei încetări a focului în Donbas’, bazin minier în estul ucrainean care cuprinde regiunile separatiste Donețk și Lugansk, se arată în comunicatul menționat.

Anterior, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului rus, a anunțat că președinții Vladimir Putin și Petro Poroșenko au avut o convorbire telefonică în cursul căreia au discutat probleme legate de ‘criza militară și umanitară’ din Ucraina.

‘A fost continuată discuția privind criza militară și umanitară din Ucraina. Cei doi șefi de stat au făcut schimb de opinii în privința a ceea ce trebuie făcut în primul rând pentru oprirea, cât mai rapid posibil, a vărsării de sânge în sud-estul acestei țări’, a precizat Peskov, potrivit ITAR-TASS. ‘Punctele de vedere ale celor doi președinți privind mijloacele de ieșire din această gravă criză corespund în mare parte’, a adăugat el.

Vladimir Putin și Petro Poroșenko s-au întâlnit la 26 august la Minsk, cu ocazia unui summit regional la care au participat și reprezentanți ai Uniunii Europene, însă discuțiile lor din capitala Republicii Belarus nu au adus rezultatele așteptate pentru o reală detensionare a crizei ucrainene. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata