Prăbuşirea unui elicopter în Pakistan: Ambasadorii Norvegiei şi Filipinelor, printre morţi

Ambasadorii Norvegiei și Filipinelor la Islamabad și-au pierdut viața vineri , 8 mai, în prăbușirea unui elicopter militar în nord-estul Pakistanului, informează agențiile internaționale de presă.

Soțiile ambasadorilor din Malaezia și Indonezia, precum și cei doi piloți ai elicopterului de tip MI-17, au pierit în accident.

Printre răniți se numără ambasadorii Poloniei și Olandei la Islamabad. Potrivit DPA, șase persoane și-au pierdut viața în accidentul aerian.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif călătorea către regiunea muntoasă Gilgit într-un alt aparat de zbor atunci când s-a petrecut accidentul. Sharif a revenit la Islamabad, a informat biroul său de presă, potrivit Reuters.

O delegație de diplomați și ziariști se deplasa vineri cu trei elicoptere în regiunea Gilgit-Baltistan, când unul dintre aparate s-a prăbușit peste o școală la aterizare.

Talibanii susțin că elicopterul prăbușit vineri în nord-estul Pakistanului a fost doborât de ei și declară că ținta lor era premierul pakistanez Nawaz Sharif.

Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat că ambasadorul român la Islamabad se afla în elicopterul prăbușit, dar este în afara oricărui pericol. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata