Prahova: Minifermă de animale exotice, realizată de un iranian în comuna Floreşti

Un iranian care s-a stabilit în judeţul Prahova a construit în comuna Floreşti o minifermă de animale exotice, o parte dintre ele fiind chiar vedete în videoclipuri ale unor artişti autohtoni.

Reza Taheri, sau Sebi, cum îi spun apropiaţii, locuieşte de peste 20 de ani în România. „Vrăjit” de o frumoasă româncă, iranianul s-a stabilit în judeţul Prahova, unde a pus bazele unei mici ferme în care creşte animale exotice.

„Băieţii din Bucureşti spun că cine a băut din Dâmboviţa nu mai pleacă, dar eu spun că unde te însori, acolo rămâi”, mărturiseşte Sebi.

Mai mult de jumătate din viaţa sa a petrecut-o în România, astfel că, în povestirile sale se referă la România ca la ţara sa, considerându-se de-al locului.

Sebi este inginer în construcţii, însă pasiunea sa pentru animale a fost mai mare decât dorinţa de a profesa în domeniul respectiv, astfel că şi-a făcut o mică fermă.
Porci vietnamezi, şerpi de dimensiuni mari care au fost folosiţi de vedete autohtone la realizarea unor videoclipuri, iepuri uriaşi din rasele marele belgian şi marele german, capre alpine franceze, găini de rasă, lebede, oi cameruneze şi chiar maimuţe, toate se află în curtea iranianului.

„Nu mă numesc fermier pentru că, la mine, în afară de hobby, este ceva ca un motor de promovare. Am adus aici tot ce am văzut prin Europa, iar asta înseamnă efort, muncă, bani şi sacrificiu”, spune iranianul.
Nu este însă singur pe acest drum. Familia sa, respectiv soţia şi copiii, îl susţin pe deplin, nu doar moral, ci şi practic.

Soţia sa, de profesie stomatolog, nu mai practică această meserie. Nu regretă că a renunţat la propria sa pasiune, pentru că, afirmă ea, face totul cu dragoste.

„Copiii sunt la fel de pasionaţi şi de activi în pasiunea asta şi sacrifică şi timpul de televizor sau mall-uri pentru fermă”, spune, cu mândrie în glas, iranianul.
De altfel, copiii sunt cei care l-au impulsionat să o ia de la capăt după ce, în vara anului trecut, munca lor a fost transformată în scrum.

Un scurtcircuit a fost suficient pentru ca o hală de o mie de metri pătraţi în care se aflau sute de animale exotice să fie distrusă, animalele murind în incendiu, iar pagubele fiind de peste 100.000 de euro.
După nefericitul eveniment, Sebi a vrut să renunţe la fermă. Copiii săi, atinşi de acelaşi „microb”, au fost cei care l-au impulsionat şi nu l-au lăsat să depună armele, astfel că iranianul s-a mobilizat şi a luat-o de la capăt.

Acum, ferma a început să prindă din nou contur. De Paşte, a fost asaltat de cereri pentru miei camerunezi, pe care însă nu i-a vândut. Motivul este acela că, deocamdată, aceşti miei nu sunt pentru tăiat.

„Cererea este foarte mare pentru miel camerunez şi nu am ajuns să îi sacrificăm. În momentul când vor fi pe păşuni cameruneze, atunci cred eu că ne permitem să îi tăiem. Momentan, nu”, a explicat iranianul.

Pentru a ne convinge că trebuie să înmulţim această rasă, Sebi precizează: carnea este fără colesterol, oaia nu se tunde, nu se mulge şi tunde gazonul mai ceva ca maşina de tuns iarbă.

„Sunt legat sufleteşte şi mândru de toate. Exact ca un tată care nu poate pune accent şi diferenţă între copiii pe care îi are”, mărturiseşte Reza Taheri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata