Premiile BAFTA: „12 Years a Slave” încoronat cel mai bun film

23

Drama chinuitoare „12 Years a Slave” a fost încoronată cel mai bun film duminică seară la Londra, la ceremonia de decernare a Premiilor BAFTA ale Academiei Britanice de Film, cimentându-şi statutul de favorit la Oscaruri luna viitoare, notează agenţia Reuters.

Reprezentarea brutală a sclaviei americane înaintea Războiului Civil de către regizorul britanic Steve McQueen se bazează pe povestea adevărată a vieţii lui Solomon Northup, un om liber din statul New York, păcălit şi vândut în sclavie în 1841 pe plantaţiile din Louisiana.

„Există 21 de milioane de oameni în sclavie în timp ce noi ne aflăm aici. Sper că după 150 de ani, ambivalenţa noastră nu va permite unui alt regizor să facă acest film”, a declarat McQueen, 44 de ani, la ceremonia de premiere de la Royal Opera House.

„12 Years a Slave” s-a impus în faţa thrillerului intergalactic „Gravity” al lui Alfonso Cuaron, filmelor „American Bluff” al lui David O. Russell, „Captain Phillips” al lui Paul Greengrass şi „Philomena” regizat de Stephen Frears. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata