Preşedintele ASF: Industria asigurărilor are jucători improvizaţi, slabi şi abuzivi

Industria asigurărilor din România are jucători improvizați, slabi și abuzivi și tot felul de probleme de acest gen, a declarat, vineri, președintele Autorității de Supraveghere Financiară /ASF/, Mișu Negrițoiu, la Conferința Asigurătorilor din România.

‘Poate ar trebui să ajungem să facem standarde de piață profesionale, acceptate de toată lumea, nu impuse. De ce nu vă stabiliți standarde la intrări și la ieșiri pentru asigurările auto? De ce trebuie să intervenim noi pentru că sunt unii care practică prime la jumătate din cât este media de piață, și media de jos, nu media de sus? Sunt lucruri inexplicabile’, a afirmat Negrițoiu.

Oficialul ASF a subliniat că industria asigurărilor trebuie să genereze „un soi de autoreglementare”, pentru că există etică profesională, există standarde, există o guvernanță care se aplică tuturor, „nu trebuie fiecare să facă după capul lui”.

Citeste si:  Piețele de capital, rol cheie în redresarea din criza COVID-19

‘Îmi cer scuze pentru marea majoritate care știu să facă business, știu să își conducă afacerile, știu să își conducă firmele, dar industria încă are jucători improvizați, are jucători slabi, are jucători abuzivi, are tot felul de probleme de genul ăsta’, a mai spus șeful autorității de supraveghere. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner