Președintele Băsescu a promulgat Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă

Președintele Traian Băsescu a semnat marți, 24 iunie, decretul pentru promulgarea Legii privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 15 aprilie de plenul Camerei Deputaților.

Actul normativ a fost contestat pe 22 aprilie de PNL la Curtea Constituțională a României. Liberalii invocau faptul că Legea privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență încalcă mai multe principii constituționale precum: dreptul la proprietate, accesul liber și neîngrădit la justiție, dar și obligativitatea respectării legilor în vigoare.

Ulterior, CCR a respins această sesizare.

Pe 17 iunie, premierul Victor Ponta i-a transmis o scrisoare președintelui Curții Constituționale, Augustin Zegrean, în care îi solicita să dispună „măsurile corespunzătoare” pentru ca decizia CCR privind legea insolvenței „să producă efectele legale”.

„Netransmiterea către Președintele României a deciziei Curții Constituționale prin care s-a respins excepția de neconstituționalitate a unor dispoziții din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, inclusiv a considerentelor deciziei, este de natură să genereze neîncasarea unor venituri considerabile de către bugetul de stat”, se arăta în scrisoarea premierului.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, i-a răspuns premierului, că, potrivit dispozițiilor legale, termenul de redactare a actului jurisdicțional este de cel mult 30 de zile de la data pronunțării. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata