Preţ record la vânzarea unei ilustraţii originale cărţii cu ursuleţul Winnie the Pooh

Un desen în cerneală realizat de Ernest Howard Shepard care a servit la ilustrarea uneia din cărțile despre ursulețul Winnie the Pooh (Ursulețul de pluș) a fost vândut marți pentru suma de 314.500 de lire (399.170 de euro), un record mondial în domeniu, potrivit casei de licitații Sotheby’s, citată de AFP.

Această lucrare a desenatorului britanic a depășit precedentul record, de 289.250 de lire, înregistrat în anul 2008, de o ilustrație la una din cărțile scriitoarei Beatrix Potter.

Desenul — realizat pentru al doilea volum ce relatează aventurile ursulețului iubitor de miere (‘The House at Pooh Corner’, publicat în 1928) — îl prezintă pe Winnie și pe cei doi prieteni ai săi, copiii Jean-Christophe și Porcinet, sprijinindu-se pe balustrada unui pod de lemn.

Ilustrația făcea parte, de mai bine de patru decenii, dintr-o colecție particulară, după cum a menționat Sotheby’s, casă de licitații pe la care desenul a mai trecut deja de două ori, în 1971 și 1974. La această ultimă dată, a fost vândut pentru ‘câteva sute de lire’, a afirmat Philip Errington, director pentru cărți și manuscrise la Sotheby’s.

Personajul Winnie the Pooh a fost creat de scriitorul britanic Alan Alexander Milne și a fost foarte îndrăgit de generații întregi de copii după publicarea celor două cărți ilustrate ‘Winnie-the-Pooh’, în 1926, și ”The House at Pooh Corner’.. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: twitter.com/Sothebys

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata