Preţul boabelor de cacao a atins cea mai ridicată valoare din ultimii trei ani

Cererea puternică în lunile premergătoare sezonului sărbătorilor a determinat ca prețul boabelor de cacao să atingă miercuri, 23 iulie, cea mai ridicată valoare din ultimii trei ani, transmite Wall Street Journal.

Pe piața ICE Futures de la New York prețul boabelor de cacao, ingredientul cheie al ciocolatei, era în creștere cu 2% până la 3.204 de dolari pe tonă, cea mai mare valoare înregistrată din data de 21 iulie 2011.

‘Intrăm într-o perioadă a anului când procesatorii vor fi puțin mai agresivi’, a declarat Sterling Smith, specialist pe contracte futures la Citigroup.

Prețul boabelor de cacao este în creștere pe fondul îngrijorărilor cu privire la oferta viitoare de boabe, în special înaintea sărbătorilor de Halloween și Crăciun, când crește consumul de ciocolată.

Boabele de cacao sunt procesate și transformate în pudră sau unt, utilizate ulterior în producția de ciocolată. Este nevoie de mai multe luni de la achiziția boabelor de cacao și până când ciocolata ajunge pe rafturile magazinelor astfel încât deseori procesatorii și producătorii de ciocolată cumpără materia primă cu mult înainte de sezonul în care cererea atinge nivelul maxim.

De la începutul anului și până în prezent, prețul boabelor de cacao a crescut cu 18% în acest an pe fondul semnalelor privind creșterea consumului de ciocolată în Asia și America de Nord.

Săptămâna trecută, Cocoa Association of Asia a anunțat că în al doilea trimestru al acestui an procesatorii de cacao din Asia au procesat o cantitate de 161.805 tone de boabe de cacao, cu 5,2% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Acest raport vine după un alt raport care arat că și procesatorii din America de Nord au crescut cu 4,5% în ritm anual cantitatea de babe de cacao procesată în al doilea trimestru. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata