Preţul gazelor se va majora cu 5 – 8 % de la 1 iulie

Prețul final al gazelor naturale se va majora de la 1 iulie cu un procent cuprins între 5 și 8%, a declarat joi, 23 aprilie, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, Niculae Havrileț.

„Prețul final va crește cu circa 5 — 8% în medie de la 1 iulie, calculat pentru anul gazier 2015-2016. Este vorba de o medie pentru că prețul pe regiuni va depinde de fiecare operator în parte. Această majorare se va simți practic mai mult de la 1 decembrie deoarece până atunci consumul este mic și nu se mai consumă gaze pentru încălzire”, a explicat Havrileț.

Începând cu data de 1 aprilie 2015, prețurile gazelor naturale furnizate consumatorilor casnici au scăzut, în medie, cu 3,9% potrivit ANRE.

„Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat, în ședința de vineri, 27 martie 2015, prețurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienții casnici. În conformitate cu metodologiile de tarifare, începând cu data de 1 aprilie 2015, prețurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienții casnici vor scădea în medie cu 3,9% (medie calculată în funcție de ponderea fiecărui furnizor din cei 39 care livrează gaze naturale clienților casnici din piața reglementată)”, a anunțat ANRE într-un comunicat postat pe site-ul propriu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Dany spune

    In ce an va cere FMI sa avem salariul min egal in toate tarile?Chiar ei nu vad cati romani au un salariul de 160 de euro si alocati de mizerie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata