Preţul grâului a înregistrat cea mai mare cădere din ultimele două săptămâni

Cotația futures a grâului a scăzut ieri pentru a treia ședință consecutivă pe fondul speculațiilor potrivit cărora temperaturile favorabile vor conduce la creșterea producției în SUA și Canada, doi din cei mai mari exportatori mondiali de grâu, transmite Bloomberg.

La Bursa de la Chicago, prețul contractului futures cu livrare în decembrie a scăzut cu 1,5% până la 5,55 dolari per bushel, cea mai mare depreciere din ultimele două săptămâni. O tendință similară s-a înregistrat la Bursa de la Paris, unde prețul contractului futures cu livrare în noiembrie era în scădere cu 0,4% până la 173 de euro pe tonă.

Condițiile meteo în zonele de câmpie din SUA și Canada vor fi favorabile în luna aceasta pentru grâul de primăvară au apreciat analiștii de la Commodity Weather Group, în timp ce precipitațiile căzute în ultima perioadă în zona de sud a SUA sunt benefice pentru noile însămânțări.

„Datele privind producția de grâu în Dakota de Nord, Dakota de Sud și Canada continuă să fie foarte bune pentru grâul de primăvară”, a declarat președintele Kluis Commodities, Alan Kluis. Acesta a mai spus că îngrijorările cu privire la posibilitatea ca exporturile de grâu ale Ucrainei ar putea fi afectate s-au diminuat după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, a revenit asupra comentariilor sale anterioare potrivit cărora armata rusă ar putea cuceri Kievul în două săptămâni.

De asemenea, săptămâna trecută International Grains Council a estimat că producția mondială de grâu în sezonul 2014-2015 va atinge nivelul record de 713,4 milioane tone, cu 1,6% mai mult decât estima în luna iulie, ca urmare a recoltelor peste așteptări din Rusia, Europa și China. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata