Pricopie: Aş introduce obligativitatea de a se intra cu 5 la liceu, dar nu sunt suficiente şcoli profesionale

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, susține că, dacă ar putea, ar introduce obligativitatea de a se intra cu media 5 la liceu, dar acest lucru nu este posibil, întrucât ar însemna că numărul copiilor care ar părăsi școala ar fi mult mai mare decât în prezent, pentru că nu există peste tot în țară varianta școlii profesionale.

„Dacă aș putea, mâine aș introduce obligativitatea de a se intra cu minim 5 pentru a intra la liceu. De ce nu se poate? Pentru că, dacă mâine am introduce acest lucru, numărul copiilor care ar părăsi școala ar fi mult mai mare decât astăzi, pentru simplu fapt că nu avem alternativa școlii profesionale peste tot în țară. Avem școli profesionale în principal în orașele mari, cu industrie puternică. (…) Nu am garanția că la anul cei care nu iau nota cinci vor avea unde să meargă pentru a finaliza învățământul obligatoriu de 10 clase”, a spus demnitarul.

Ministrul a afirmat că învățământul trebuie să înceapă de la o vârstă cât mai mică și a arătat că dorește să fie dezvoltată rețeaua de creșe. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata