Pricopie: MEN ar putea introduce învăţământul obligatoriu de la vârsta de 3 ani din 2018

Învățământul ar putea deveni obligatoriu în România de la vârsta de 3 ani începând din anul școlar 2018-2019, a estimat joi, la Suceava, ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie.

„Învățământul obligatoriu de la 3 ani nu se va întâmpla anul ăsta, nu se va întâmpla în doi ani, dar, progresiv, în maxim 4-5 ani, trebuie să ajungem acolo”, a afirmat Pricopie.

Ministrul Educației Naționale, prezent la Suceava la deschiderea Congresului Asociației Generale a Învățătorilor din România (AGIRo), a prezentat avantajele unei astfel de inițiative, subliniind diferențele majore dintre dezvoltarea fizică și intelectuală a unui copil care a frecventat grădinița și nivelul de dezvoltare al unuia care nu a frecventat învățământul preșcolar.

„Nu exclud ca următoarea modificare a Legii Educației Naționale, fie prin Parlament, fie printr-o ordonanță de urgență, să aducă deja o noutate referitoare la acest aspect, respectiv obligativitatea grupei mari la grădiniță, de la 5 ani, din 2015, și, estimez că din anul școlar 2018-2019, învățământul va fi obligatoriu de la vârsta de 3 ani”, a spus Remus Pricopie.

Prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu, deputat PDL de Suceava, a urat bun venit tuturor oaspeților, cu prilejul AGIRo.

„Cea de a 36-a ediție a Congresului AGIRo în Cetatea de Scaun a lui Ștefan cel Mare, la Putna, Cernăuți și Chișinău, marchează rolul unificator al personalității educatorului, simbolizat de învățătorul român, acel Domnu Trandafir pe care nu încetăm să-l invocăm, căutându-i mereu chipul în jurul nostru. (…) Sper să pot înainta propunerea, venită din rândul colegilor dascăli suceveni, de a ridica un monument al învățătorului la Suceava, oraș și județ recunoscute pentru tradiția și calitatea de excepție a învățământului și educației, definite prin multiculturalism și plurilingvism, prin promovarea competenței și a performanței atât în rândul elevilor, cât și al slujitorilor școlii”, a spus prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu.

Actuala ediție a congresului reunește peste o mie de cadre didactice din România, Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Albania și Croația, activități ale reuniunii fiind programate și la Cernăuți, Chișinău și Eforie Sud, în perioada 21-28 august. Primul Congres al AGIRo a avut loc în 1898, la Ploiești. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. farcau spune

    da de ce sa nu ii ia cu forta de la 11 luni dupa ce au fost intarcati sa ii institutionalizeze sa se obisnuiasca din scutece cu spiritu de turma ca de turme au nevoie mari nostri conducatori nu de personalitati si caractere de indivizi liberi care se formeaza in familie nu in scoala sau orcare alta institutie

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata