Prima dată în România, britanicul care pregăteşte cel mai mare muzeu al tatuajelor

Willy Robinson, fondatorul Muzeului Tatuajelor din Liverpool (Marea Britanie), recunoscut în toată lumea drept o enciclopedie vie a istoriei tatuajelor, și-a prezentat de vineri până duminică, 22 iunie, pentru prima dată în România, la Sibiu, o parte din colecția sa care numără peste 10.000 de obiecte, din cele mai vechi și valoroase.

Artistul a declaratcă pregătește până la finalul anului deschiderea unui muzeu al tatuajelor la Berlin (Germania) și urmează să creeze cel mai mare muzeu al tatuajelor din lume.

„Prezența lui e o premieră pentru România. Este unul dintre primii colecționari de tot ceea ce înseamnă arta tatuajelor, care a început să facă o cronică a breslei noastre. El este și tatuator, însă de câtva timp călătorește cu o parte din muzeul său dedicat tatuajelor. Acum știm că vrea să deschidă un muzeu la Berlin. Știm că vrea să își facă cel mai mare muzeu”, a precizat Ovidiu Popârțan, organizatorul Transilvania Tatoo Expo.

El s-a declarat impresionat de colecția lui Robinson și a afirmat că britanicul se poate mândri că deține prima mașină de tatuat din Europa.

„Pe mine m-au impresionat cel mai mult primele mașinile de tatuat, din vremea în care se folosea aproape orice dispozitiv care putea introduce pigment în piele”, a adăugat Popârțan.

Prezent chiar la intrarea în Sala Thalia din Sibiu, locul în care s-au reunit artiști din toată Europa și clienții lor, Willy Robinson ”deschide mințile” celor care au idei preconcepute în privința tatuajelor.

Într-o vitrină mică, dar foarte expresivă, Robinson reușește să adune de la poze și cărți de vizită până la truse — una aparținând lui George Burchett din Anglia, cel care a tatuat mai mulți regi: regele George al V-lea al Marii Britanii, regele Eduard al VII-lea, regele Frederick al IX-lea al Danemarcei, Regele Alfonso al XIII-lea al Spaniei — și artefacte — copia unei mâini tatuate a unei mumii, despre care spune că atrage cele mai multe priviri.

„E atât de greu să găsești artefacte. E o istorie uitată, dar este foarte importantă. (…) Am o mare responsabilitate față de această colecție, pentru mine e o mare onoare”, spune Willy Robinson, care recunoaște că pentru el istoria tatuajelor este mai mult decât un hobby, este o parte din sufletul său. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata