Prima ediţie a festivalului naţional de muzică pentru copii şi tineret „Vocea Cetăţii 2014”, la Sighişoara

Prima ediție a festivalului național de muzică pentru copii și tineret „Vocea Cetății 2014”, 6-18 ani, va avea loc, sâmbătă, 3 mai, la Sighișoara, printre membrii juriului numărându-se personalități marcante ale muzicii ușoare românești – Corina Chiriac, Stela Enache, Horia Moculescu și Marius Țeicu.

„Dorim să transmitem prin această echipă de jurizare și un mesaj tinerilor aspiranți la calitatea de profesionist și anume acela că valoarea se clădește prin muncă, perseverență și consecvență, cu dragoste, talent și multă dăruire. Scopul acestei manifestări cu caracter competitiv îl constituie descoperirea și promovarea tinerilor talentați în interpretarea muzicii ușoare specifice vârstei lor, dezvoltarea spiritului de competiție și corectitudine între copii de vârste apropiate, dragostea pentru artă și nu în ultimul rând crearea unor punți de prietenie între concurenți”, se arată într-un comunicat al Fundației Elan transmis joi.

Evenimentul se va desfășura într-un cadru aparte oferit de specificul orașului Sighișoara, contribuind astfel și la promovarea acestui spațiu românesc deosebit și al valorilor locale.

Concursul, organizat cu sprijinul Primăriei Sighișoara, are și un caracter caritabil, prin sprijinirea participării copiilor cu posibilități materiale reduse, în baza unei analize de caz individuale.

„Festivalul are caracter național. Se pot înscrie interpreți cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, copii și adolescenți talentați în interpretarea vocală a muzicii ușoare, pregătiți să participe la acest gen de competiție cu însoțitorul legal. Concursul este structurat pe patru grupe de vârsta: 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani și 15-18 ani”, precizează comunicatul.

Concurenții se vor înscrie la eveniment cu o singura melodie. Aceasta trebuie să facă parte din repertoriul românesc de gen. Concurenții care au și altă naționalitate decât cea română pot interpreta melodia românească în limba maternă.

Festivalul se va desfășura în Sala de Festivități a Primăriei Sighișoara și va fi transmis în direct în Piața Cetății pe un ecran, în scopul de a facilita accesul tuturor doritorilor la acest eveniment.

Ediția 2015 a festivalului se dorește a deveni internațională și cu perioada de desfășurare de o săptămână. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata