Prima ninsoare în Băile Harghita. Proprietarii de pensiuni sunt pregătiţi pentru sosirea turiştilor

În stațiunea Băile Harghita a nins luni seară și în cursul nopții, stratul de zăpadă fiind, pe alocuri, de 2-3 centimetri, ceea le dă speranțe proprietarilor de pensiuni că sezonul de iarnă va începe în scurt timp.

Localnicii spun că a nins câteva ore și zăpada s-a depus în zonele umbroase, iar pe DJ 138A, care asigură accesul către stațiune, există porțiuni cu zăpadă sau gheață, dar circulația se desfășoară fără probleme.

În stațiunea Băile Harghita se efectuează lucrări de modernizare, în cadrul unui proiect european, iar muncitorii speră ca vremea bună să revină, pentru a putea să lucreze în continuare.

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Szoko Domokos, de care aparține administrativ stațiunea Băile Harghita, a precizat că se va lucra atât timp cât vremea o va permite, urmând ca apoi lucrările să se sisteze și să se reia în primăvară.

De cealaltă parte, proprietarii de pensiuni spun că sunt pregătiți pentru turiști și speră că, dacă în zilele următoare va ninge mai mult, sezonul poate începe fără probleme.
„Noi suntem pregătiți pentru sosirea turiștilor. Sperăm să ningă cât mai mult, pentru ca iubitorii sporturilor de iarnă să vină la schi. Am trecut deja de mijlocul lunii noiembrie și era timpul să vină iarna”, a afirmat administratorul unei pensiuni.

În Băile Harghita vremea este imprevizibilă, ultima ninsoare din acest an fiind înregistrată în luna mai.
Stațiunea Băile Harghita este situată la o altitudine de 1.350 de metri, având o medie anuală de 150 de zile cu zăpadă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata