Primăria Capitalei intenţionează să înfiinţeze pieţe ţărăneşti în Bucureşti

Primăria Capitalei vrea înființarea unor piețe țărănești în București, un proiect de hotărâre în acest sens regăsindu-se pe ordinea de zi a ședinței CGMB de vineri.

Alte proiecte de hotărâre ce vor fi discutate vizează aprobarea planului Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență pe anul acesta privind asigurarea resurselor umane, materiale și financiare necesare gestionării situațiilor de urgență, a strategiei de dezvoltare și funcționare a serviciului public de salubrizare în Capitală, precum și a cuantumului taxei municipale pentru apă uzată pe 2014.

Consilierii municipali vor dezbate și referitor la obiectivele de investiții „Extinderea rețelelor de apă potabilă și canalizare și reabilitare apeducte din zona de sud-vest a Capitalei”, „Reabilitarea/modernizarea instalațiilor de evacuare ape meteorice din pasaje subterane” și „Lucrări pentru conformarea cu cerințele de protecția mediului prin reabilitarea/modernizarea stațiilor de preepurare ape uzate pluviale”.

CGMB va decide și referitor la un proiect de hotărâre privind înaintarea către Guvern a unei cereri de emitere a unei hotărâri privind transmiterea unor imobile din proprietatea privată a statului și din administrarea Regiei Autonome „Administrația Protocolului de Stat” în proprietatea publică a municipiului București și administrarea Consiliului General al Municipiului București.

Alte proiecte ce vor fi în atenția consilierilor municipali vizează declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrărilor de utilitate publică „Reabilitarea sistemului rutier și a liniei de tramvai pe b-dul Liviu Rebreanu”, „Lărgire șos. Fabrica de Glucoză între calea Floreasca și șos. Petricani” și „Penetrație Splaiul Independenței — Ciurel — Autostrada București — Pitești”. CGMB va hotărî și referitor la obiectivul de investiții „Modernizare și consolidare Pod Mihai Bravu”.

Pe ordinea de zi se mai regăsesc proiecte de hotărâre privind mai multe planuri urbanistice zonale, printre care se numără Splaiul Independenței nr. 237 și str. Jandarmeriei nr.13. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata