Primarul Radu Mazăre şi deputatul PSD Radu Babuş, urmăriţi penal de DNA

Primarul Constanței, Radu Mazăre, și deputatul PSD Radu Babuș au fost puși sub acuzare de procurorii DNA, în legătură cu vânzarea terenului de sub cazinoul din stațiunea Mamaia.

DNA a extins urmărirea penală în dosarul în care Radu Mazăre a fost pus sub acuzare în februarie 2014 pentru abuz în serviciu, primarul fiind acuzat acum și pentru săvârșirea infracțiunii de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate, față de valoarea comercială reală, a bunurilor aparținând autorității publice în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestora, prevăzută de art.10 lit.a din Legea nr.78/2000.

De asemenea, a fost pus sub urmărire penală deputatul PSD Radu Babuș, fost director general al Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța, acuzat de aceeași infracțiune.

În același dosar, Sorina Gina Hortolomei Moscu, la data faptelor reprezentant al societăților comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA și SC Millenium Global Development SA, este acuzată de săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 28 februarie 2007, în calitate de primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre a stabilit cu intenție o valoare diminuată, față de valoarea comercială reală, pentru o suprafață de 11.890 mp teren, situată în intravilanul stațiunii Mamaia, aparținând domeniului privat al municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de Sorina Gina Hortolomei Moscu.

De asemenea, Radu Babuș, în calitate de director general al RAEDPP Constanța, la data de 31 mai 2007, a stabilit cu intenție o valoare diminuată, față de valoarea comercială reală, pentru o suprafață totală de teren de 502,81 mp, situată în stațiunea Mamaia, aparținând domeniului privat al municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni de vânzare a mai multor parcele de teren.

Terenurile respective au fost cumpărate de Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de Sorina Gina Hortolomei Moscu, iar ulterior au dobândite, succesiv, de societățile comerciale Bulevard SRL (la data de 31.10.2007) și de Millenium Global Development SRL (la data de 16.12.2010), reprezentante de aceeași persoană.

Tranzacțiile terenurilor totalizând 502,81 m.p s-au făcut prin creșterea succesivă a prețului, astfel încât Millenium Global Development SRL a dobândit terenurile respective la o valoare aproximativ egală cu cea de piață, fiind disimulată proveniența ilicită a acestor terenuri.

În luna februarie, Radu Mazăre a fost pus sub urmărire penală în acest dosar pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și două infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, în legătură cu retrocedarea unor terenuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata