Primul parc logistic european din zona de Nord-Est a României, inaugurat la Iaşi

Primul parc logistic din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, parcul Solo, din comuna Leţcani, a fost inaugurat marţi, 25 martie, şi a reuşit în scurt timp de la înfiinţare să aibă un grad de ocupare în proporţie de 85%.

Dezvoltatorul parcului logistic de la Leţcani, omul de afaceri Bogdan Piţigoi, a declarat, într-o conferinţă de presă, că prin intermediul acestui parc îşi doreşte atragerea de investiţii şi stimularea creării de noi locuri de muncă.

Prin obiectivele propuse, proiectul Parc logistic comuna Leţcani — Judeţul Iaşi urmăreşte realizarea unei structuri de sprijinire a afacerilor, care să stimuleze la nivel local dezvoltarea economică durabilă, contribuind astfel la îndeplinirea obiectivului general al Programului Operaţional Regional — dezvoltarea echilibrată a regiunilor României. Parcul logistic comuna Leţcani este o soluţie modernă pentru companiile româneşti sau multinaţionale care au nevoie de spaţii logistice de depozitare şi servicii, spaţii de producţie, depozite, birouri, cantină restaurant, precum şi parcări şi alte facilităţi. „Parcul este deja ocupat în proporţie de 85%, peste 800 de persoane fiind angajate în cadrul celor 11 firme care activează aici”, a spus Bogdan Piţigoi.

Proiectul Parc logistic comuna Leţcani — Judeţul Iaşi este un proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 — 2013, iniţiatorul şi realizatorul fiind SC Solo SRL. Valoarea proiectului este de 28.778.444 lei, din care 13.627.514 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi din bugetul naţional.

Prezent la inaugurare, Constantin Apostol, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, a declarat că parcul logistic comuna Leţcani este o soluţie modernă pentru companiile româneşti sau multinaţionale care au nevoie de spaţii.

Amplasat la intrarea în Iaşi, acest nou proiect cu finanţare europeană este foarte uşor accesibil, fiind în imediata apropiere a drumului european E85, a şoselei de centură a Iaşului, dar şi a viitoarei autostrăzi Iaşi — Târgu Mureş.

Parcul logistic comuna Leţcani — Judeţul Iaşi are un caracter complex care cuprinde spaţii de depozitare/producţie uşoară, inclusiv anexe (capacitate totală de 9.364 metri pătraţi suprafaţă utilă) şi spaţii de birouri, inclusiv anexe (1.845 metri pătraţi suprafaţă utilă), toate la preţuri stabilite sub nivelul celor practicate pe piaţă, în conformitate cu disponibilitatea de plată a IMM-urilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata