Primul pod al pasajului Mihai Bravu a fost deschis circulaţiei

Primul pod al pasajului suprateran Mihai Bravu din București a fost deschis circulației duminică, 1 iunie, în prezența primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

„Deschidem circulația pe primul pod al pasajului Mihai Bravu și lucrăm în ritm alert la cel de-al doilea pod. Sunt foarte mulțumit de cum s-a lucrat, începând din octombrie anul trecut. Avem speranța că spre sfârșitul acestui an și cel de al doilea pod va fi finalizat, având în vedere că lucrăm pe perioada de vară, adică ne ajută și vremea. Mai mult, ne ajută și deschiderea primului fir, prin relaxarea traficului. Le mulțumesc locuitorilor din zonă pentru răbdare, iar celor care tranzitează Văcăreștiul le promit că anul viitor vor uita de inconvenientele cauzate de lucrare”, a declarat Oprescu, potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Capitalei.

El a explicat că prin finalizarea acestei lucrări patru mari cartiere, adică peste 600.000 de locuitori, Berceni-Olteniței, Balta Albă, Pantelimon și Colentina, vor fi legate între ele și vor avea legătură cu zona de Nord a orașului — Aeroport Otopeni, dar vor avea și alternative față de inelul interior reprezentat de Mihai Bravu, Ștefan cel Mare, fapt care creează implicit și descongestionarea în zona centrală.

Citeste si:  Proiect cu finanţare europeană pentru realizarea unui pasaj suprateran, depus la Craiova

Potrivit sursei citate, pasajul suprateran Mihai Bravu — Splaiul Unirii este compus din două poduri supraterane paralele. Primul pod a fost finalizat 100%, inclusiv bretelele de acces. La cel de-al doilea se lucrează. Necesitatea realizării pasajului a derivat din circulația din ce în ce mai dificilă, cu blocaje frecvente, în această zonă, fiind realizat pe direcția inelului principal de circulație.

Pasajul Mihai Bravu rezolvă subtraversarea a două puncte esențiale — Splaiul Unirii și Dâmbovița, pe de-o parte, iar, pe de cealaltă parte, intersecția Mihai Bravu cu Calea Văcărești, realizând continuitatea traficului, în corelare cu viitorul pasaj subteran de la Piața Sudului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner