Prin neaplicarea legii insolvenţei s-a pierdut încasarea la buget a câtorva miliarde de lei, susţine premierul Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, 17 iunie, după ședința solemnă prin care Senatul a marcat 150 de ani de activitate, că prin neaplicarea legii insolvenței, act normativ aflat în fază de promulgare la șeful statului, s-a pierdut încasarea la bugetul de stat a câtorva miliarde de lei.

„Vă explic încă o dată. Una din cele mai mari speranțe, certificată de toți specialiștii cu care am vorbit, pentru a crește încasările la buget și a avea astfel bani pentru reducerile de taxe pe care le promovăm este modificarea regimului insolvenței. Avem încă multe companii care intră în insolvență pentru a nu plăti taxe și impozite la stat și pentru a nu plăti beneficiarii privați. Anul trecut în octombrie am adoptat noul Cod, care era, de altfel, salutat de toată lumea,Curtea Constituțională a cerut să facem lege. Am făcut lege, s-a adoptat de către ambele Camere. S-a contestat de către PNL. S-a respins contestația.

Și acum stăm. Președintele zice că nu a primit motivarea deciziei. Mai pe scurt, ca să înțeleagă toată țara, între octombrie și, acum, iunie, câte luni sunt, nouă luni, la cel mai simplu calcul am pierdut câteva miliarde de lei pe care trebuia să le încasăm. După care auzim, domne’ de ce dăm Ordonanțe de urgență. Păi, dacă în nouă luni de zile nu reușim să avem o lege pe care tot mediul de afaceri și instituțiile internaționale o cer ca să avem încasări mai mari la buget, despre ce discutăm ? „, a declarat premierul.

Victor Ponta a adăugat că speră ca totuși decizia CCR să ajungă la președinte, iar șeful statului să promulge legea privind insolvența pentru a se putea încasa banii la buget. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata