Prinţul George, al treilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, împlineşte un an

Prințul George, al treilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, va sufla marți, 22 iulie, în prima lumânare din tortul aniversar în cadrul unei petreceri private organizate de părinții săi, la care – potrivit presei britanice – a fost invitată și regina Elisabeta, alături de alți membri ai familiei și prieteni.

În timp ce prințul William și-a petrecut prima zi de naștere departe de părinții săi, prințul Charles și Diana, care erau în turneu în Canada, el și soția sa Kate au ales să serbeze împlinirea unui an de către fiul lor „în cadru privat, cu membri apropiați ai familiei și prieteni la Palatul Kensington”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al cuplului.

Bunicul „superbului” George, prințul Charles, și soția sa Camilla, care se află în Scoția, nu vor fi prezenți la petrecere.

În dorința de a afișa o imagine de normalitate, cuplul regal a ales o aniversare clasică pentru un copil de această vârstă, departe de blițuri și camere de filmat, acasă, cu prăjituri gătite de mama sa, în prezența familiei și în special a străbunicii, conform presei britanice.

Dar pentru a satisface apetitul foarte mare al mass-media naționale și internaționale, părinții viitorului rege al Angliei au consimțit să publice trei fotografii oficiale ale micuțului.

Prima, difuzată duminică, îl arată pe prințul George mergând singur, cu încredere, cu brațele în aer și privirea hotărâtă. Acesta a fost făcută la începutul lunii iulie în timpul unei vizite la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, unde William și Kate l-au adus pe fiul lor pentru a vedea o expoziție de fluturi.

Una dintre cele două făcute publice luni seara îl prezintă pe micul prinț fascinat de un fluture, un frumos morfo albastru, așezat pe mâna tatălui său. Copilul, așezat pe o bancă cu părinții săi, pare gata să prindă insecta delicată.

Cealaltă fotografie prezentată luni seara prezintă trio-ul regal fixând cu privirea un obiect care nu se vede în imagine, situat undeva deasupra capetelor lor, probabil un fluture.

Cuplul regal a atașat acestor fotografii un scurt mesaj de mulțumire dedicat tuturor celor cu care s-au întâlnit în cursul acestui an, în țară și în afara țării, pentru dorințele lor călduroase și generoase și pentru urările lor de bine adresate lui George și familiei.

Precedenta fotografie oficială a lui George a fost făcută publică în ziua sărbătorii mamelor în Marea Britanie, la 30 martie. În vârstă de opt luni atunci, prințul a pozat alături de părinții săi, William și Kate, și de câinele lor Lupo, la fereastra casei lor din Palatul Kensington.

Potrivit unui nou sondaj publicat marți și realizat pe un eșantion de 1.025 de persoane de Viewsbank, 24% din britanici au o imagine mai bună a familiei regale de la nașterea micul prinț și 50% spun că acesta a îmbunătățit imaginea familiei regale.

George Alexander Louis, născut la 22 iulie 2013, la ora 04.24, nu avea decât 27 de ore de viață când a apărut pentru prima dată în lume, înfășurat într-o pătură albă în brațele mamei sale, apoi în cele ale tatălui, în fața a aproximativ 200 de jurnaliști înghesuiți la intrarea în maternitatea St. Mary din Londra.

A doua apariție oficială în public a lui George a fost la botezul său, trei luni mai târziu.

El a participat apoi, în aprilie anul acesta, la primul său angajament public oficial, în timpul unui turneu al familiei în Australia și Noua Zeelandă, jucându-se cu copii de vârsta lui la reședința guvernatorului general al Noii Zeelande din Wellington.

Aparițiile publice ale prințului George amintesc de ceea ce face ca monarhia să fie atât de durabil populară: umanitatea sa, a comentat Daily Telegraph, un ziar conservator foarte favorabil familiei regale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata