Procedură privind înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august inclusiv

Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2015-2016 şi ai căror părinţi solicită înscrierea direct în clasa I pot fi înmatriculaţi, doar pentru anul şcolar 2016-2017, în clasele I deja existente, pe locurile disponibile, conform unei proceduri publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Potrivit precizărilor privind stabilirea locurilor disponibile la clasa I, dacă numărul de elevi existenţi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2015-2016 este mai mare sau egal cu 25, atunci nu există locuri disponibile. Însă, dacă sunt mai puţini de 25, atunci numărul de locuri disponibile se calculează ca diferenţă între 25 şi numărul de elevi existenţi în clasă în anul şcolar 2016-2017.

„Unităţile de învăţământ vor trimite la inspectoratele şcolare judeţene (ISJ) şi Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti (ISMB) listele cu locurile disponibile pentru înscrierea direct în clasa I, până la data de 19 februarie 2016. Informaţiile cu privire la locurile disponibile la clasa I sunt puse la dispoziţia părinţilor de către unităţile de învăţământ prin afişare la sediul unităţii de învăţământ şi pe site-ul acesteia, în cazul în care unitatea are site propriu, precum şi prin publicarea pe site-ul inspectoratului şcolar„, se menţionează în nota publicată de minister.

Înregistrarea solicitărilor de înscriere în clasa I a copiilor care îndeplinesc condiţiile menţionate mai sus se face în perioada 22 februarie — 28 februarie 2016.

Depunerea solicitărilor de înscriere în clasa I se face direct la unitatea de învăţământ, neexistând posibilitatea completării online.

În solicitările părinţilor/ tutorilor/reprezentanţilor legali se va menţiona cauza amânării înscrierii în învăţământul primar.

Părintele poate depune o singură solicitare, fie la şcoala de circumscripţie, fie la o altă şcoală din lista unităţilor de învăţământ cu locuri disponibile. Solicitările vor fi verificate şi centralizate de unităţile de învăţământ şi transmise inspectoratelor şcolare spre avizare.

„În situaţia în care într-o unitate de învăţământ numărul cererilor este mai mare decât numărul locurilor disponibile, înscrierea în clasa I se va face în perioada 11 martie — 16 martie 2016, conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul şcolar, pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, având prioritate criteriul apartenenţei la circumscripţia şcolară”, susţine sursa citată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata