Procesiuni pe mapamond dedicate Crucificării Mântuitorului – GALERIE FOTO

Credincioșii creștini din diferite colțuri ale lumii au repus în scenă procesiunea Sfintei Cruci și momentul crucificării Mântuitorului, ceremonii care îmbracă diferite tradiții în Vinerea Mare pe întreg mapamondul înaintea sfintei sărbători a Paștilor, potrivit Reuters.

Actori iau parte la punerea în scenă a ceremoniei crucificării în orășelul Mi din Peru, la periferiile capitalei Lima (la 17 aprilie 2014).

Localnici basci refac scena „Cina cea de taină” în orașul Balmaseda (la 17 aprilie 2014), în timp ce pe întreg cuprinsul Spaniei au loc sute de procesiuni pentru a marca Săptămâna Mare, manifestări care atrag deopotrivă anual mii de vizitatori.

Soldați aparținând unei legiuni poartă statuia ‘Hristos din Mena’ în afara unei biserici în timpul unei ceremonii de dinaintea procesiunii frățești ‘Mena’ din Malaga (la 17 aprilie 2014).

În Nicaragua, un actor întruchipând rolul lui Iisus Hristos poartă Sfânta Cruce refăcând procesiunea Crucii, fiind flancat de soldați îmbrăcați în vestimentație apropiată militarilor romani în tipul Săptâmânii Mari (la 17 aprilie 2014).

Filipinezul Ruben Enaje, în cel de-al 28-lea an al său de când participă la scena crucificării este coborât de pe cruce simbolizând moartea Mântuitorului în Vinerea Mare, în San Fernando, Pampanga din nordul Filipinelor. Aproximativ 20 de filipinezi și un regizor danez au fost răstigniți pe cruce pentru refacerea scenei crucificării în Vinerea Mare.

Membrii ai comunității italiene iau parte la refacerea scenei crucificării în Vinerea Mare, în Bensheim, sud-vestul Frankfurtului. Mii de curioși privesc anual piesa pusă în scenă de aproximativ 100 de actori.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata