Procurorii au început urmărirea penală în dosarul televizării meciurilor de fotbal

Procurorii Parchetului Capitalei au început urmărirea penală în dosarul vânzării de către Liga Profesionistă de Fotbal a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Deocamdată, procurorii au început urmărirea penală doar pentru faptă, însă la sediul Poliţiei Capitalei sunt audiate mai multe persoane, printre care şi fostul şef al LPF Dumitru Dragomir.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 — 2013 patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3 milioane euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare.

De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale.

Luni dimineaţă, Poliţiştii Capitalei au efectuat 11 percheziţii, la sediul LPF şi la locuinţa lui Dumitru Dragomir.

Dumitru Dragomir a fost luat de poliţişti cu o maşină şi dus la sediul Poliţiei Capitalei pentru audieri.

Parchetul Capitalei neagă faptul că ar fi fost făcute percheziţii şi la sediul RCS&RDS. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata