Procurorii au pus sechestru pe trei imobile ale lui Dumitru Dragomir

Polițiști din cadrul DGPMB și procurorii Parchetului Capitalei au pus miercuri sechestru asigurător asupra a trei imobile, identificate că îi aparțin fostului președinte al LPF Dumitru Dragomir, cercetat penal în dosarul vânzării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, sechestrul a fost instituit în vederea creării posibilității de recuperare a prejudiciului cauzat, ca urmare a săvârșirii de către Dumitru Dragomir a infracțiunilor de delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani.

Procurorii susțin că, în perioada 2011 — 2013, Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în baza unei înțelegerii cu Mihai Corbu — administrator al SC Capital Properties SRL, cu intenție, a determinat membrii LPF să aprobe acordarea/plata unui comision în valoare de 12.102.648 lei, în favoarea Capital Properties drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, în realitate, nu s-au prestat — în scopul însușirii sumei anterior menționate.

Anchetatorii spun că Dragomir Dumitru, profitând de calitatea sa de președinte al LPF, a creat, în paralel cu circuitul licit de vânzare (prin negociere directă) a drepturilor de televizare către Capital Properties, un circuit ilicit — fictiv, apt să creeze confuzia cu cel licit, în scopul delapidării sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF.

Astfel, Dumitru Dragomir a inserat în circuitul fictiv un contract de intermediere (care atestă o activitate neconformă cu realitatea — desfășurarea unor activități de identificare pe piață a unui cumpărător) cu societatea administrată de Mihai Corbu și Radu Arhire.

În baza acestui contract de intermediere, Dumitru Dragomir a obținut aprobarea plății de către AGA a LPF a unui comision de 5% din preț către societatea administrată de Mihai Corbu, cunoscând că aceste servicii nu au fost prestate.

Totodată, în fiecare întrunire a AGA din această perioadă, Dumitru Dragomir, care a condus adunările, a prezentat membrilor actele circuitului licit, determinându-i să-și dea acordul pentru încheierea contractului de mandat între LPF și societatea administrată de Mihai Corbu și Radu Arhire, deși contractul între LPF și Capital Properties s-a încheiat ca urmare a negocierii directe.

Deși cunoștea că acel contract de mandat (intermediere) a rămas fără obiect și din punct de vedere juridic, Dumitru Dragomir l-a executat în sensul că a plătit în trei tranșe comisionul către societatea administrată de Capital Properties.

Suma de 3 milioane euro a fost transferată de la Capital Properties, în baza unor relații comerciale fictive, în conturile unor societăți fantomă, după care banii au fost scoși în numerar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata