Producătorul jocului Candy Crush estimează că valoarea sa la bursă este de 7,56 miliarde de dolari

Compania britanică King Digital Entertainment, creatorul jocului video de succes ‘Candy Crush Saga’, a anunţat, miercuri, 12 martie, că a reţinut un interval de preţ de 21 până la 24 de dolari pe acţiune pentru listarea sa la bursă, ceea ce înseamnă că grupul ar valora maximum 7,56 miliarde de dolari, transmite Reuters.

În prospectul său de listare la bursă, societatea a informat că va emite 15,5 milioane de acţiuni, în timp ce acţionarii, printre care se numără fondul Apax Ventures, vor vinde 6,7 milioane de acţiuni existente. Oferta publică iniţială (IPO) care va fi derulată la New York Stock Exchange va permite societăţii King Digital Entertainment, ce va fi înscrisă sub simbolul „KING”, să strângă 532,8 milioane de dolari la preţul maxim.

Înfiinţată în anul 2003, în Suedia, King Digital Entertainment a anunţat luna trecută că are intenţia de a-şi lista acţiunile la NYSE pentru a strânge fondurile necesare continuării dezvoltării sale.

Potrivit documentelor remise autorităţii bursiere americane (US Securities and Exchange Commission), cifra de afaceri a companiei a crescut până la 1,88 miliarde de dolari, în 2013, de la 164 milioane de dolari, în 2012, în timp ce profitul net a urcat la 567,6 milioane de dolari anul trecut, de la 7,8 milioane de dolari în 2012.

King Digital Entertainment oferă peste 180 de jocuri în 14 limbi pe telefoanele mobile, pe Facebook şi pe site-ul său de Internet. Cel mai popular joc al companiei este Candy Crush, care a fost descărcat de peste 500 de milioane de ori de la lansarea sa, în 2012.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata