Producătorul magiunului de Topoloveni are pe rol două procese cu producătorii care nu respectă legea magiunului

Producătorul magiunului de Topoloveni, Sonimpex Topoloveni, are pe rol două procese cu producătorii care nu respectă legea magiunului, a declarat, joi,  Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei.

„Pe rol avem două procese. Atâta timp cât nu am ajuns la primul termen nu are sens să divulgăm numele lor. Așteptăm să ne comunice avocatul primul termen. Am discutat cu producătorii și au spus „Ei și ce dacă!”. A fost o notificare oficială, întâlnire la avocat și au venit și au spus ceva de genul că nu îi interesează”, a spus Bibiana Stanciulov.

Stanciulov a precizat că, pentru a dovedi că produsele respective nu respectă standardul, analizele sunt foarte scumpe și nu toate laboratoarele din România sunt dotate logistic, motiv pentru care unele au fost realizate în afara țării.

„În spiritul legii, nu sunt magiunuri pentru că nu sunt realizate din prune proaspete și nu au minimum 55% substanță uscată. Magiunul este magiun de 100 de ani românesc. Faptul că în Topoloveni eu am păstrat tradiția este meritul nostru, dar magiunul așa s-a făcut în România”, a explicat Bibiana Stanciulov.

Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPS), Sorin Mierlea, a declarat că va susține producătorul și ca va face analize comparative pe piața magiunului.

Sorin Mierlea și Bibiana Stanciulov au participat joi la un atelier pe teme pe tema igienei și alimentației sănătoase din cadrul conferinței ‘Ferma de familie hrănește lumea, protejând planeta’, organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, împreună cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata