Profesioniştii din sănătate vor trebui să raporteze serviciile, sposorizările şi donaţiile făcute şi primite

Profesioniștii din sistemul medical vor trebui să raporteze în trimestrul întâi al anului viitor serviciile, sponsorizările și donațiile primite, potrivit unui proiect de ordin de ministru dezbătut marți la sediul Ministerului Sănătății.

„Proiectul reglementează în premieră piața publicității medicamentului. Reglementează pentru prima dată publicitatea destinată cadrelor medicale. Este un control mai bun a ceea ce se întâmplă cu banii din sistem. Publicitatea pentru orice medicament, indiferent sub ce formă, trebuie să respecte standardele și să nu includă nimic care ar putea fi ofensator sau înșelător pentru utilizator. Vom ști exact unde se duc aceste sume”, a declarat marți în urma dezbaterii secretarul de stat în Ministerul Sănătății Alin Țucmeanu.

La rândul său, președintele Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, Marius Savu, a afirmat că este pentru prima dată când se „transparentizează” tot ceea ce înseamnă cheltuieli făcute cu profesioniștii din sănătate de către producători și distribuitori de medicamente. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata