Profesorul-şofer care aduce lectura mai aproape de elevi

Un profesor şi-a construit de unul singur o bibiliotecă pe patru roţi şi se deplasează neobosit prin satele din regiunea sa, pentru a încuraja lectura în rândurile copiilor, scrie yahoonews.

Antonio La Cava este un profesor care s-a pensionat după 42 de ani de petrecuţi la catedră. Însă, chiar şi după acest moment, a simţit nevoie să rămână în continuare alături de copii şi să îi călăuzească pe drumul cunoaşterii. Aşa că Antonio a modificat un autovehicul cu trei roţi pe care îl cumpărase în 2003 şi a obţinut o bibliotecă mobilă. Noul vehicul a primit chiar un nume – Bibliomotocarro – iar pe rafturile sale încap 700 de cărţi.

În fiecare săptămână, Antonio parcurge un traseu de 500 de kilometri, de-a lungul căruia face opt opriri, în sate din regiunea Basilicata, sudul Italiei. Fostul profesor îşi anunţă sosirea printr-un plăcut semnal audio, iar copii vin cu un entuziasm de necrezut, asemănător celui cu care întâmpină maşina de îngheţată, se arată într-un articol publicat de Corriere della Sera.

„Dezinteresul faţă de lectură apare, cel mai adesea, în şcolile în care copiilor li se cere să citească, dar nu li se arată de ce pot iubi cititul. Lectura trebuie să fie o plăcere, nu o datorie”, crede profesorul italian.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata