Proiectul Codului Fiscal şi al celui de Procedură Fiscală, retrase de pe site-ul MFP, la solicitarea premierului

Ministerul Finanțelor Publice a retras sâmbătă, 12 iulie, de pe site-ul instituției, în urma solicitării premierului Victor Ponta, proiectele Codului Fiscal și al celui de Procedură Fiscală, pentru ca acestea să fie analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice.

„Intenția Guvernului este de a iniția o dezbatere publică deschisă și transparentă cu privire la modificările necesare Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală, însă dorim, în același timp, și adoptarea de măsuri care să contribuie la continuarea creșterii economice și la limitarea extinderii poverii fiscale. În prezent, una dintre prioritățile Guvernului este de a limita evaziunea fiscală, inclusiv prin modificări ale Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală. Modalitatea în care se vor concretiza aceste intenții, după discuții cu specialiști și societatea civilă, va fi decisă de Guvern și va fi supusă consultării publice înainte de aprobarea de către Parlamentul României. Propunerile care vor fi asumate de Guvern vor fi dezbătute și asumate, împreună cu Bugetul pentru anul 2015, de către Parlamentul României”, se arată într-un comunicat al MFP.

Ministerul de Finanțe publicase, vineri seară, pe site, un proiect de modificare a Codului Fiscal, conform căruia clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice care sunt folosite în scop nerezidențial urmau să fie impozitate suplimentar, impozitele pentru autoturismele mici se măreau, iar cele pentru mașinile cu capacitatea de peste 2.000 de centimetri se reduceau.

Majorări de impozit urmau să fie efectuate și pentru mașini de marfă, motociclete, bărci cu motor, scutere de apă.

În plus, din 2015, autoritățile locale ar fi avut dreptul să majoreze impozitele și taxele locale cu până la 50% față de o marjă de 20% în prezent. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata