Proiectul de lege privind măsurile de siguranţă pentru copii în vehicule, adoptat în Senat

Senatorii au adoptat, în ședința de joi, 5 februarie, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 21/2014 pentru modificarea și completarea OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 69 de voturi pentru, trei abțineri și 25 de voturi împotrivă, în baza raportului comun de admitere al comisiilor de specialitate.

Proiectul modifică și completează OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, ca urmare a necesității alinierii legislației naționale de profil la normele europene incidente în materie privind utilizarea obligatorie a centurilor de siguranță și măsurilor de siguranță pentru copii în vehicule.

Proiectul prevede stabilirea obligației pentru conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute cu centuri de siguranță de a se asigura că, pe timpul conducerii vehiculului, persoanele minore poartă centuri de siguranță sau sunt transportate, în condițiile prevăzute de regulament, numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, precum și a sancțiunii aferente.

O altă modificare se referă la stabilirea interdicției pentru conducătorii de autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță de a transporta copii în vârsta de până la trei ani și a obligației de a transporta copiii cu vârsta peste trei ani, având o înălțime de până la 150 de centimetri, în astfel de autovehicule, dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din față, precum și a sancțiunii aferente. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata