Proiectul „Lăpuşata – 7 dealuri, 7 sate”, parte a strategiei autorităţilor vâlcene de a atrage investiţii

„Lăpușata – 7 dealuri, 7 sate” este denumirea unui proiect în domeniul agro-turistic inițiat de autoritățile comunei vâlcene, vizând valorificarea atât a dispunerii geografice a localității, cât și a bazinului pomicol al regiunii.

„Suntem, ca o particularitate, localitatea aflată pe culmi de deal, în număr de 7, și cu 7 sate componente. Așezarea geografică în mijlocul județului Vâlcea, exact la linie de demarcație subcarpatică, dealuri împădurite, ne-a determinat să concepem o strategie de atragere a investitorilor în această zonă, aflată și la intersecția drumurilor care leagă jumătatea de nord a județului cu cea de sud.

Se are în vedere atragerea de investitori în domeniul turismului, mai ales că există și o strategie de stabilire a legăturii directe de la Lăpușata cu lunca Oltului, prin Roești, Pesceana și Scundu. Deja avem cumpărători de teren din alte părți ale țării, cu precădere din București, pentru că de pe orice culme de deal, fie se văd Munții Căpățânii la nord, fie delurile Vâlcii, la sud”, a declarat miercuri, edilul din Lăpușata, Nicolae Joița.

În afara agroturismului, edilul spune că și bazinul pomicol poate fi valorificat, aici existând deja brandul înregistat al „Țuicii de Lăpușata”, pe raza localității cultivându-se toate soiurile de prun.

„Cele 7 dealuri ale Lăpușatei sunt iubitoare de soare iar prunul este pomul fructifer care se plantează în majoritatea livezilor din comună. Deja suntem renumiți prin acest brand al Țuicii de Lăpușata. Dar așteptăm investitori care să implementeze ferme pomicole, fabrici de procesare în domeniul fructelor. Concluzia este, pentru următorii ani, de a face din Lăpușata o zonă atractivă pentru investitori”, a mai completat primarul Joița.

Comuna Lăpușata se află în zona mediană a județului Vâlcea iar la baza atestării sale documentare stă o legendă prin care 7 copii ai boierilor Lăpușoi ar fi primit moștenire de la Mircea cel Bătrân 7 dealuri cu 7 sate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata