Provocarea duşului cu gheaţă în scop caritabil a ajuns şi la foşti preşedinţi americani – VIDEO

Provocarea dușului cu gheață în scop caritabil, ‘Ice Bucket Challenge’, care se bucură de un imens succes în întreaga lume, a ajuns și la fostul președinte american George W. Bush, care l-a nominalizat să îi urmeze exemplul pe un alt ex-locatar al Casei Albe, Bill Clinton, informează miercuri ziarul Huffington Post.

Bill Clinton trebuie să răspundă provocării găleții cu apă înghețată în termen de cel mult 24 de ore. În caz contrar, ar urma să doneze cel puțin o sută de dolari în contul fundației ALS, care luptă împotriva sclerozei multiple aminotrofice.

‘Ice-Bucket Challenge’ a fost lansată de un american din statul Massachusetts diagnosticat cu ALS. El a încercat astfel să ridice gradul de conștientizare a publicului în legătură cu această boală neurovegetativă, care afectează creierul și măduva spinării, ducând la paralizie. Ideea nu numai că a plăcut, ci practic a cucerit pe rețelele de socializare atât oameni obișnuiți, cât și politicieni și personalități din cele mai diverse domenii.

Într-un clip postat pe internet, George W. Bush declară, cu un aer sobru, că nu crede că dușul cu apă înghețată este un gest indicat pentru un președinte și că, prin urmare, va completa un cec pentru fundația ALS. În acel moment apare însă doamna Bush care aruncă pe el apa rece dintr-o găleată. ‘Acest cec este pentru mine. Nu mi-aș distruge coafura’, comentează ea, atingându-și cochet o șuviță de păr. ‘Ieri a fost ziua de naștere a lui Billl (Clinton), iar cadoul meu pentru el este o găleată cu apă rece’, spune, în final, George W.Bush, predând astfel ștafeta celui care i-a urmat la președinția SUA.

Lista celebrităților din toate domeniile care acceptă această inedită provocare crește vertiginos în fiecare zi. În prezent, pe lista de nominalizări au apărut președintele rus, Vladimir Putin, și chiar Papa Francisc, după cum relatează presa internațională.

Nu toți cei nominalizați aleg însă varianta dușului rece. De exemplu, președintele american Barack Obama a mulțumit pentru invitație și a anunțat că va face o donație pentru fundația care încearcă să combată ALS. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata