Prunele uscate, recomandate în regimurile de slăbire

25

Prunele uscate pot fi extrem de utile ca aliment complementar în regimurile de slăbire – este concluzia la care a ajuns un grup de cercetători de la Universitatea din Liverpool, transmite passionsante.be.

Oamenii de ştiinţă au analizat circa o sută de adulţi supraponderali, care nu prea consumau alimente bogate în fibre (element pe care prunele uscate îl au din plin). În cursul unui regim de slăbire de aproximativ 12 săptămâni, un grup de persoane a consumat în fiecare zi o porţie de prune uscate, femeile câte 140 g şi bărbaţii 170 g. Un alt grup a urmat aceleaşi recomandări în privinţa alimentaţiei şi a activităţii fizice, dar nu a inclus prune uscate în meniul zilnic.

După trei luni, s-a constatat o pierdere medie în greutate de 2 kg la persoanele care consumaseră prune uscate, faţă de numai 1,5 kg la cei care nu apelaseră la aliment. Circumferinţa taliei a scăzut, în medie, cu 2,5 cm la cei care au mâncat prune, şi cu 1,7 cm la ceilalţi.

Efectul consumului de prune uscate asupra greutăţii s-a manifestat mai pregnant în ultimele patru săptămâni de regim, alimentul fiind în general bine tolerat. (Agerpres)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata